Legioonateatteri ry on vuonna 1994 perustettu yhdistys, jonka tarkoituksena on motivoida Pirkanmaan alueen työttömien ja syrjäytymisvaarassa olevien nuorten aikuisten teatteriharrastustoimintaa, valmistaa teatteriesityksiä ja tarjota yleisölle erilaista näyttämötaidetta.

Legioonateatterissa toimii opetus- ja kulttuuriministeriön valtion avustuksella rahoittama nuorten aikuisten (18-29-vuotiaat) ilmaisupainotteinen työpaja. Työpajatoimintaan valitaan osallistujat haastattelujen perusteella kahdesti vuodessa. Työpajatoimintajaksot kestävät 4 kuukautta. Keväisin helmikuu-toukokuu ja syksyisin syyskuu-joulukuu. Työpajalla työskennellään ilmaisupainotteisten harjoitteiden kautta työryhmälähtöisesti siten, että jokainen työpaja valmistaa yleisölle esitettävän kokoillan teatteriesityksen. Esitysten teemat rakennetaan osallistujalähtöisesti. Teatteriesityksiä on teatterilla n. 15/työpaja ja tämän lisäksi työpajat tekevät pienempiä esityksiä keikkaluontoisesti (työpajaesityksistä/ muista draamaesityksistä keikkaluontoisesti voi tiedustella numerosta 044 359 6693/toiminnanjohtaja tai 045 127 0371/ohjaaja).

1.4.2017 Legioonateatteri Ry on aloittanut Tampereen kaupungin kuntouttavan työtoiminnan palveluntuottajana. Kuntouttavan työtoiminnan paikkoja on tarjolla näyttämötiimissä (mm. näyttelijä, ohjaajan assistentti, kuiskaaja, bändi), tuotantotiimissä (tuotantoassistentti, markkinointi, valo- ja äänitekniikka, salivastaava ja muut hallinnolliset avustavat tehtävät). Kysy myös muista mahdollisista tehtävistä lisää.

Toiminta on arkisin maanantaista perjantaihin 9:30-15:30. Esityskaudella aukioloajat voivat vaihdella.

Toimintaa vuonna 2017 rahoittavat:
Tampereen kaupunki SIVELA, OKM:n avustus nuorten työpajatoimintaan, Kuntouttavan työtoiminnan palvelutuottaja 1.4. 2017 alkaen

Ely-keskus
Tampereen kaupunki
Opetusministeriö

Lisätietoja toiminnasta antaa:
Toiminnanjohtaja-talousvastaava, Legioonateatteri ry
info@legioonateatteri.fi
puh. 044 359 6693